معرفی
شرکت هواپیمایی قشم از ایرلاین های دولتی ایرانی است که سال ۱۳۷۲ فعالیت پروازی خود را با نام فراز قشم در سطح کشور آغاز کرد.
این شرکت هواپیمایی از سال ۱۳۷۵ با انعقاد قرارداد اجاره با مالکان، هواپیماهای مسافری خود را در مسیرهای تهران-قشم، تهران-دبی و دیگر شهرهای ایران به کار گرفت.
در سال ۱۳۸۵ مالکان این شرکت هواپیمایی تصمیم به واگذاری شرکت گرفتند و در نهایت در سال ۱۳۸۸ آن را به شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم واگذار کردند.
با واگذاری این شرکت هواپیمایی، نام آن از هواپیمایی فراز قشم به هواپیمایی قشم تغییر کرد.
شرکت هواپیمایی قشم علاوه بر انجام پروازهای داخلی، عتبات عالیات و دمشق، پروازهای خارجی به مقاصد دبی، پروازهای مستقیم به شارجه، راس الخیمه و بحرین را هم برقرار کرده است که بلیط آن از طریق فلایتیو به فروش می رسد. علاوه بر جابه جایی مسافر، این شرکت با در اختیار داشتن ۲ فروند هواپیمای ایلوشین ۷۶ باری، حمل بار تا ظرفیت ۵۰ تن، در مسیرهای مختلف از جمله تهران-شانگ های، تهران-استانبول، تهران-کابل، تهران-دبی و تهران-اسلام آباد را نیز انجام می دهد.
در سال ۱۳۹۳، شرکت هواپیمایی قشم به وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران واگذار شد.
حادثه در شرکت هواپیمایی قشم
هواپیماهای این شرکت هواپیمایی تاکنون 3 بار دچار حادثه شده اند که هیچ یک تلفات جانی برجا نگذاشته اند.
مقاصد
مقصدهای پروازی شرکت هواپیمایی قشم شامل شهرهای داخلی آبادان، اهواز، اردبیل، اصفهان، بندرعباس، بندر چابهار، کیش، مشهد، رشت، شیراز، سنندج، یزد و تهران می شود.
مقصدهای خارجی این شرکت هواپیمایی نیز شهرهای بغداد، بانکوک، بخارست، اسپارتا، استانبول، ازمیر، نجف، سلیمانیه، لارنکا، وارنا و خوی هستند.
ناوگان
پروازهای مسافری شرکت هواپیمایی قشم در ابتدا با 2 فروند هواپیما آغاز شد و پس از آن به مرور افزایش پیدا کرد.
در حال حاضر این شرکت هواپیمایی 4 فروند هواپیمای FOKKER 100، 2 فروند هواپیمای AIRBUS 320، 3 فروند هواپیمای AIRBUS 300-600 و 4 فروند هواپیمای RJدارد.
حواشی
هواپیمایی قشم زمانی که تحت مالکیت شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم بود، در عرصه حمل و نقل هوایی توسعه قابل توجهی یافت.
در این دوره هوا با واپیمایی قشم با وارد کردن هواپیماهای جدید و استخدام نیروی کار جوان توانست جایگاه خود را در میان شرکتهای هواپیمایی فعال در ایران بالا ببرد و با هواپیماهای دور برد و میان برد مقاصد جدیدی به مقاصد خود اضافه کند.
همچنین شرکت کترینگ قشم ایر به عنوان شرکت زیر مجموعه هواپیمایی قشم تأسیس شد که محبوبیت بالایی پیدا کرد.
این روند با دستگیری بابک زنجانی که مالک شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم بود پایان یافت و در نهایت به جای بدهی های او به شرکت ملی نفت ایران، به وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران واگذار شد.
امتیاز بدهید
کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید