از چه موزه هایی دیدن کنیم؟ خان سفر غزال پرواز khansafar ghazalparvaz

موزه مقدم (تهران)

این خانه و موزه مربوط به اواخر دوره قاجار است و در خیابان شیخ هادی در خیابان امام خمینی قرار دارد.

خانه و موزه مقدم محل سکونت خاندان محمدتقی خان احتساب‌ الملک، از صاحب‌ منصبان مشهور دربار قاجار و رئیس اداره احتسابیه تهران و وزیر مختار ایران در برن سوئیس بوده که در اختیار محسن مقدم، استاد باستان شناسی دانشگاه تهران قرار می گیرد.

محسن مقدم همراه با همسر خود آثار و اشیاء فراوانی را با هدف حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و ... در این خانه جمع آوری کرده بودند.

مقدم از بنیان ‌گذاران دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و استاد ممتاز این دانشگاه نیز بود. نشان دانشگاه تهران که هنوز هم بر سردر دانشگاه قرار دارد، توسط او طراحی شده است.

او اولین ایرانی است که به دریافت نشان لژیون دو نور با درجه «اوفیسیه» از طرف شارل دوگل، رئیس ‌جمهور فرانسه مفتخر شده ‌است.

موزه آبگینه (تهران)

موزه آبگینه موزه تخصصی شیشه و سفال است که ساخت بنای آن به دوره قاجار برمی گردد. این موزه که در خیابان سی تیر تهران قرار دارد، به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است و بیشتر بازدیدکنندگان آن گردشگران خارجی هستند.

ساختمان موزه هشت ضلعی است و در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع قرار دارد. طرح‌های در و پنجره‌های نفیس که بسیار خوب نگه‌داری شده‌اند، یادآور معماری عصر سلجوقی است.

ساختمان این موزه دوطبقه است و شامل 5 تالار می شود. معماری این بنا آمیزه ای از معماری ایرانی و اروپایی است و با وجود طراحی پلکان آن به شیوه روسی، هنر معماری ایرانی در منبت کاری درها و پله ها، گچبری ها، سقف ها و ستون های آن به چشم می خورد.

موزه مردم شناسی میمه (اصفهان)

این موزه در محل حمام صفویه در خیابان فرهنگ، روبروی مسجد جامع قرار دارد. موزه میمه در زمینی حدودا به مساحت ۳۰۰متر زیر بنا قرار گرفته که در سال ۱۳۸۴ توسط شهرداری و دفتر میراث فرهنگی برای موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار گرفت.

در این موزه ابزار و وسایل مختلفی از قبیل ابزار بنایی قدیم، ابزار کشاورزی مردم میمه در قدیم، کرسی، کلک، خمره، بلونی های قدیمی، صندوق یا یخدان های قدیمی، گاو آهن، وسایل پخت نان، کمچه و انواع وسایل زندگی در گذشته در منطقه میمه و شهر های نمایش داده می شود.

موزه قاجار (تبریز)

این موزه در محل خانه امیرنظام گروسی و در محله ششگلان قرار گرفته ‌است. بنای موزه خانه امیرنظام گروسی است که در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شده بوده. این بنا در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد با شماره ۱۷۴۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

این موزه در نزدیکی مقبره الشعرا تبریز که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی از جمله شهریار، قطران، اسدی طوسی، فاریابی و ثقةالاسلام است قرار دارد که در کنار بازدید از آن می توانید از آن مقبره الشعرا هم کنید.

عمارت امیرنظام دو طبقه دارد و شامل حیاط اندرونی و بیرونی است که باغچه ‌ها و حوض ها، زیبایی آن را دو چندان می‌کند.

در این موزه سکه، بافته، چینی، آبگینه، فلزات، سازهای ایرانی، اسلحه و دیگر وسایل مربوط به دوره قاجار نگهداری می شود.

موزه پارس (شیراز)

این موزه در عمارتی در باغ نظر شیراز معروف به عمارت کلاه فرنگی قرار گرفته که در زمان کریم خان زند برای اقامت مهمانان و سفرای خارجی احداث شده بود. این مکان در سال 1315 به موزه تبدیل شد و تا سال 1350 به حیات خود ادامه داد. بعد از آن به مدت 10 سال برای بازسازی و مرمت تعطیل شد.

عمارت این موزه یک تالار مرکزی گنبد دار و چهار شاه نشین جانبی دارد و نمای آن با کاشی کاری و مقرنس کاری بی نظیر مزین شده است. اشیای به نمایش درآمده در این موزه اغلب کتب خطی نفیس و اشیای سفالی و فلزی است.

موزه ملی ملک (مشهد)

این بنا خانه شخصی حاج آقا ملک (ملک التجار)، یکی از تجار معروف مشهد است که در دوران قاجار ساخته شده است و اکنون وابسته به آستان قدس رضوی شده. این عمارت از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده است و آثار موجود در آن شامل کتب خطی نفیس و آثار و اشیایی از خود صاحبخانه مانند انواع قالی پشمی و ابریشمی مربوط به دوره قاجار، سکه های طلا و نقره مربوط به دوره هخامنشی تا قاجاریه، میز و صندلی چوبی و قلمدان و تابلوهایی از دوره صفویه تا قاجاریه، تمبر و ... می شود. این موزه که در میدان امام خمینی، جنب وزارت خارجه قرار دارد، در سال 1316 تبدیل به موزه شد.

 

0 رتبه
0 نظر

امتیاز بدهید

کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید
  • لازم است محتوای ارسالی منطبق برعرف و شئونات جامعه و با بیانی رسمی و عاری از لحن تند، تمسخرو توهین باشد.
  • از ارسال لینک‌ سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی نظیر شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.
  • در نظر داشته باشید هدف نهایی از ارائه‌ی نظر درباره‌ی مطالب ارائه‌ی اطلاعات مشخص و مفید برای راهنمایی سایر کاربران در فرآیند است.

پست های مرتبط

بازگشت به فروشگاه
09131095079
موبایل*
کد دریافت شده را وارد کنید*
رمز عبور جدید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد

نام و نام خانوادگی
موبایل*
پسورد*
کد ملی
ایمیل
کد دریافت شده را وارد کنید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد