در تاریخ 04 اسفندماه 98 بزرگترین شبکه هوایی بینالمللی ایران از نفس افتاد. برای اطلاع از جزییات توقف پروازهای ترکیش وبلاگ خان سفررا دنبال نمایید.
هواپیمایی ترکیش در حال حاضر به عنوان بزرگ ترین شبکه جابجایی مسافران در سطح بین المللی محسوب میشود که در ایران نیز بسیار فعال است. این ایرلاین هر روز حداقل ۴ پرواز از تهران با هواپیماهای ایرباس ۳۲۱ و ایرباس ۳۳۰ و یا بوئینگ۷۳۷ با ظرفیت حدودی ۹۰۰ نفر در رفت و۹۰۰ نفر در برگشت در حال فعالیت است. این در حالی است که هر روز از مشهد و تبریز و اصفهان و شیراز به استثنای برخی روزها، پرواز ترکیش فعال است و حدودا تا ۸۰۰ نفر نیز از این۴ شهر در روز جابجا میشوند. لذا با این احتساب حدود ۱۷۰۰ نفر به صورت میانگین روزانه با این پرواز از ایران به سراسر جهان پرواز میکنند و به همین ترتیب ۱۷۰۰ نفر نیز وارد ایران میشوند. جالب اینجاست که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مسافران ترکیش، از طریق ترانزیت عازم اروپا یا آمریکا و کانادا و ... هستند و این یعنی شبکه ارتباطی ما با قاره اروپا و آمریکا از طریق این ایرلاین در وضعیت مطلوبی است.
حال اینکه با توجه به تحریم های آمریکا، طی ۴۰ سال اخیر شرکتهای هواپیمایی زیادی، پرواز در مسیر ایران را قطع کردهاند از جمله :
۲- ایرفرانس
۳- کی ال ام
۴- لوفت هانزا
۵- اتریشی
۶- آلیتالیا
۷- تای ایرویز
۸- امریکن ایرلاینز
9- هواپیمایی دلتا
۱۰- کانتاس
۱۱- یونایتد ایرلاین
۱۲- رایان ایر
۱۳- سنگاپور ایرلاین
۱۴- ایبریا ایرلاین
و ده ها ایرلاین دیگر
حال داستان از این قرار است که با توجه به تحریم هواپیمایی ماهان در اروپا و قطع مسیرهای مونیخ، دولسلدورف، بیرمنگام، میلان و بارسلون و ... و همچنین عدم سوخت رسانی به ایران ایر در لندن و آمستردام و میلان و فرانکفورت و ... و سایر مشکلات، منطقیترین ایرلاین در حال حاضر برای رفت و آمدها به اروپا و امریکا و کانادا، ترکیش ایرلاین و البته بعد از ترکیش، هواپیمایی قطر و امارات هستند.
حالا امشب ۴ اسفند ماه و در یک تصمیمی غیر منتظره، هواپیمایی ترکیش به دلیل دستور وزیر بهداشت کشورش در رابطه با شیوع ویروس کرونا، سوار کردن مسافران ایرانی از ایران را متوقف کرد و پروازها برای آوردن مسافران از استانبول انجام میشود. شایان ذکر است که حدود ۸۰ درصد از مسافران تورهای اینکامینگ اروپایی، در سفرشان به ایران از ترکیش استفاده میکنند و اگر این توقف پروازی بیش از چند روز به طول بیانجامد، ضربات جبران ناپذیری بر صنعت گردشگری که البته چیزی از این صنعت باقی نمانده خواهد خورد.
شایان ذکراست که به دلیل لغو پروازهای لوفت هانزا پس از شلیک موشک به هواپیمای اوکراینی، بار ترافیکی این پرواز که بیشتر حجم مسافران ایرانی آمریکا و کانادا را به دوش میکشید به دوش ترکیش افتاد و حالا نتیجه این اتفاق که میبایست در سطح رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور ترکیه پیگیری شود، تاثیرات بسیار جدی و بدی برای ایران خواهد داشت. آژانسهای مسافرتی، هتلها، بازرگانان، دیپلماتها، خانوادههای ایرانیان خارج از کشور از بابت این اتفاق دچار نگرانی شدهاند.
امیرحسین جعفری
کارشناس صنعت گردشگری
امتیاز بدهید
کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید