مناطق دیدنی جزیره هنگام قشم

ساحل هنگام

ساحل هنگام جزیره قشم

تماشای خلیج همیشه فارس و امواج رقصان آن در ساحل هنگام یکی از بهترین فعالیت‌هایی است که می‌توان در این جزیره انجام داد. طول نوار ساحلی هنگام، ۵۰ کیلومتر است و در هر قدم، تصویری متفاوت از دریا را به شما ارائه خواهد داد. از سواحل صخره‌ای گرفته تا سواحل شنی، هنگام منطقه‌ای بکر و دست‌نخورده است که شکوهی بی‌نظیر از طبیعت را به نمایش می‌گذارد

ساحل نقره ایی هنگام

ساحل نقره ایی هنگام

بی شک ساحل نقره‌ ای هنگام در کنار صخره‌های ساحلی یکی از مهم‌ترین و مشهورترین جاذبه‌های گردشگری این جزیره به شمار می‌آید؛ ساحلی که نمونه آن را در هیچ جایی از ایران غیر از هنگام نمی‌توان دید. بسیاری از گردشگران مسافت زیادی را طی می‌کنند تا تنها دقایقی کوتاه را در ساحل نقره‌ای هنگام بگذرانند و از درخشش منحصربه‌فرد آن لذت ببرند؛ ساحلی که پر از شن‌های درخشان است و زمانی که نور به آن‌ می‌خورد، برق می‌زند.

در نظر داشته باشید که از ورود گردشگران به ساحل نقره‌ای هنگام ممانعت به عمل می‌آید. متاسفانه در سال‌های اخیر این ساحل آسیب‌های بسیاری خورده است؛ زیرا برخی از گردشگران اقدام به برداشتن خاک ارزشمند این ساحل می‌کردند.

ساحل کله خماسی هنگام

ساحل کله خماسی هنگام

ساحل کله خماسی مکانی مناسب برای افراد علاقه‌مند به ماجراجویی و تفریحات با آدرنالین بالا است. در این ساحل صخره‌ای می‌توانید از بالای صخره‌ها به داخل آب بپرید، همراه با خیارماهی‌ها چند دقیقه شنا کنید و به تماشای عروس دریایی بنشینید.

ساحل خنیزی

ساحل خنیزی جزیره هنگام

ساحل خنیزی یکی دیگر از جاهای دیدنی جزیره هنگام است که در سمت شرق جزیره قرار دارد. این ساحل بسیار زیبا و بکر است؛ به‌قدری که با عینک شنا گاهی می‌توان موجودات هیجان‌انگیز درون آب را مشاهده کرد.

ساحل درخشان هنگام

ساحل درخشان هنگام

ساحل جزیره هنگام در زمان‌های خاصی از سال در شب، چهره‌ای جادویی به خود می‌گیرد و آب آن به رنگ آبی درخشان در می‌آید. این پدیده طبیعی ناشی از فیتوپلانکتون‌های دریایی است و در  سواحل مالدیو، کالیفرنیا و دیگر نقاط دنیا نیز رخ می‌دهد. 

فیتوپلانکتون‌های دریایی، موجوداتی بسیار ریز هستند که زمانی که در شرایط ناآرام قرار بگیرند، از خود نور ساطع می‌کنند و سبب می‌شوند که موج‌ها و ماسه‌های ساحل نیز به شکلی درخشنده به نظر برسند.

ساحل خاک سرخ هنگام

ساحل خاک سرخ هنگام

جزیره هرمز در میان جزایر خلیج فارس به واسطه خاک سرخ خود مشهور است؛ اما جالب است بدانید که این نوع خاک در جزیره هنگام نیز وجود دارد و یکی از دیدنیهای آن به شمار می‌آید

کوه‌ها و خاک‌های قرمز رنگ جزیره هنگام با نام «گِلک» شناخته می‌شوند؛ خاکی که در صنایع بسیاری مانند صنعت سنگ‌های تزئینی برای ساخت ساختمان‌ها و ساخت‌وساز اسکله و سایر تاسیسات کاربرد دارد. مردم این منطقه از خاک سرخ هنگام برای تهیه نوعی غذای محلی نیز استفاده می‌کنند که به نام «سوراغ» شهرت دارد و بسیار خوشمزه است. در بازار محلی با زن‌هایی روبه‌رو می‌شوید که در حال طبخ نان‌هایی محلی با سسی قرمزرنگ یا همان سوراغ با تخم‌مرغ هستند؛ چشیدن طعم این نان محلی را از دست ندهید

ماهی‌های آکواریومی جزیره هنگام

ماهی‌های آکواریومی جزیره هنگام

در سفر به جزیره هنگام بازدید از آکواریوم یا موجودات آکواریومی را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید. این بخش در حوالی جزیره هنگام قرار دارد و خانه ماهی‌های رنگارنگ، آزاد و رها است. آب آکواریوم هنگام آن‌قدر شفاف است که شما می‌توانید مرجان‌ها، عروس دریایی، جانداران رنگارنگ دریایی، ماهی‌های ریز و خرچنگ‌ها را به‌راحتی ببینید و فقط کافی است کمی غذا برای آن‌ها بریزید تا به سطح آب بیایند و نمایشی جالب توجه را برای شما اجرا کنند

بازار هنگام

بازار هنگام

بازار محلی هنگام یکی از زیباترین بازارهای محلی ایران است؛ بازاری ساخته شده از مصالح بومی و محلی که در قدم به قدم آن، رنگ و بویی از سنت‌های کهن جزیره در کنار فروشندگان و زنان بومی با لباس‌های محلی رنگارنگ و دست‌سازه‌هایی زیبا از صدف به چشم می‌خورد. بازار هنگام علاوه بر اینکه مکان مناسبی برای خرید سوغات و یادگاری به شمار می‌آید، مکانی جذاب برای آشنایی با مردم بومی و فرهنگ جزیره و گوش سپردن به داستان‌ها و افسانه‌هایی درباره دریا است

در بازدید از بازار هنگام مزه کردن انواع غذاهای محلی جزیره از جمله سمبوسه صدف یا میگو و نان محلی توموشی را نیز از دست ندهید. در بازار هنگام می‌توانید به عکاسی هم بپردازید یا دست خود را به خانم‌هایی بسپارید که نقش‌های زیبایی را با حنا روی دست شما خلق می‌کنند

دهکده‌ کوچک ماهیگیری

دهکده‌ کوچک ماهیگیری هنگام

دهکده‌ کوچک ماهیگیری هنگام مشرف به ساحل اصلی جزیره است. این دهکده با میز و صندلی‌هایی ساده، مکانی عالی برای صرف غذاهای تازه‌ دریایی است. این غذاها با ادویه‌های محلی به سبک بومیان منطقه طبخ می‌شوند و یکی از جاذبه‌های گردشگری هنگام به شمار می‌آیند؛ به‌ویژه برای گردشگرانی که علاقه‌مند به آشنایی با غذاهای بومی هستند. سمبوسه‌های میگو، دوپیازه میگو، خرچنگ، ماهی‌های خوشمزه، برنج و میگو (حواری میگو) و انواع غذاهای دریایی که با ادویه‌های خوش‌عطر بومی پخته می‌شوند، از جمله انتخاب‌های شما هستند. برای رسیدن به دهکده‌ ماهیگیری از روستای شیب دراز سوار قایق شوید و از مسیر دریایی به آنجا بروید. 

سنگ مادر و دختر

سنگ مادر و دختر

در نزدیکی روستای غیل جزیره هنگام، سنگ‌هایی وجود دارند که شبیه انسان هستند و همین شباهت سبب شده است تا داستان‌ها و روایت‌هایی در مورد آن‌ها شکل بگیرد.

در گذشته‌های دور، مردمانی خوب و مهربان در آرامش در جزیره آرام و زیبای هنگام زندگی می‌کردند. آن‌ها با رعب و وحشت و حاکمان ظالم آشنا نبودند تا زمانی که کاروانی وارد این جزیره شد. مردم جزیره که  این کاروان تازه‌وارد را نمی‌شناختند، برای استقبال به پیشواز آن رفتند؛ اما با پیش‌قراول کاروانیان به‌همراه چند سرباز سوار بر اسب روبه‌رو شدند که به‌سمت مردم می‌تاختند. آن‌ها وحشت‌زده و حیرت‌زده متوجه شدند که سوارها کاروان نیستند و در واقع دشمنانی هستند که می‌خواهند خانه و کاشانه آن‌ها را تسخیر کنند.

سربازهای جنگجوی سوار بر اسب به قصد غارت و کشتار به‌سمت مردم حمله کردند. در میان مردم، مادر و دختری بودند که بیشتر از بقیه وحشت‌زده شده بودند. سواری به‌دنبال آن‌ها می‌تاخت، آن‌ها فرار می‌کردند و نمی‌دانستند کجا پناه بگیرند. مادر و دختر به میان سنگ‌ها می‌دویدند و امیدوار بودند که سوار آن‌ها را گم کند؛ اما این‌طور نشد و سوار به تعقیب آن‌ها ادامه می‌داد. مادر و دختر به ساحل جزیره هنگام رسیدند. در این موقعیت اگر به جلو می‌رفتند، در آب‌های نیلگون خلیج فارس غرق می‌شدند و اگر می‌ایستادند، سرباز آن‌ها را اسیر می‌کرد. مادر در حالی که دختر خود را در آغوش گرفته بود از خداوند کمک خواست.

خداوند بلافاصله مادر و دختر را به‌شکل سنگ درآورد. سرباز سوار بر اسب کمی بعد از تبدیل مادر و دختر به سنگ به ساحل رسید. او با چشم خود تبدیل‌شدن مادر و دختر به سنگ را ندید و نتوانست تندیس مادر و دختر را از سایر سنگ‌ها تشخیص دهد. از آن زمان تاکنون این تندیس سنگی یکی از جاذبه‌های گردشگری جزیره هنگام است و گفته می‌شود که تنها کسانی که چشمان حساس و قلب پاک دارند می‌توانند تندیس مادر و دختر را از سایر سنگ‌ها تشخیص دهند

نخلستان های هنگام

نخلستان های هنگام

نخلستان‌ها با درختان نخل سر به فلک کشیده یکی از دیدنیهای محبوب جنوب کشور هستند. جزیره هنگام نیز مانند دیگر نقاط جنوب کشور دارای نخلستان‌های زیبایی است که بازدید از آن‌ها آرامشی بی‌بدیل را به شما اهدا می‌کند. خرمای لذیذ این نخل‌ها بیشتر برای مصارف شخصی هستند؛ اما بخشی از آن‌ها نیز در بازار به فروش می‌رسد.

بقایای استعمار در جزیره هنگام

بقایای استعمار در جزیره هنگام

همان طور که پیش‌تر گفته شد جزیره هنگام در طول تاریخ به‌دلیل موقعیت مهم جغرافیایی مورد توجه بیگانگان بود و پرتغالی‌ها و انگلیسی‌ها در دو دوره این جزیره را به اشغال خود درآوردند. بقایای استعمار آن روزها، امروز تبدیل به جاذبه‌هایی شده‌اند که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

کشتی پرتغالیها

پرتغالی‌ها در زمان صفویه جزیره هنگام را به اشغال خود درآوردند و امروزه بقایایی ناچیز از کشتی به گل نشسته آن‌ها در اطراف جزیره، نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند؛ مکانی که گردشگران در آن به تماشای ماهی‌های آکواریومی می‌نشینند و عکس می‌گیرند.

تاسیسات بندری انگلیسی‌ها

تاسیسات بندری انگلیسی‌ها

انگلیسی‌ها در دوره قاجار با بنا کردن خانه‌ها و تاسیساتی چون انبار زغال، تلگراف خانه و سپس تاسیسات بندری و دریانوردی فراوان تلاش کردند تا نفوذ خود را در این جزیره افزایش دهند.آن‌ها بر خط کشتیرانی خلیج‌فارس نظارت داشتند و در نهایت در سال مشروطه (۱۲۸۵ شمسی)، خط تلگرافی از جاسک به هنگام احداث کردند تا بتوانند به‌راحتی با دنیای بیرون از جزیره ارتباط داشته باشند. در حال حاضر آثاری از این تاسیسات در جزیره هنگام به چشم می‌خورد؛ آثاری که روایت گر تاریخ استعمار این جزیره هستند.

 

0 رتبه
0 نظر

امتیاز بدهید

کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید
  • لازم است محتوای ارسالی منطبق برعرف و شئونات جامعه و با بیانی رسمی و عاری از لحن تند، تمسخرو توهین باشد.
  • از ارسال لینک‌ سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی نظیر شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.
  • در نظر داشته باشید هدف نهایی از ارائه‌ی نظر درباره‌ی مطالب ارائه‌ی اطلاعات مشخص و مفید برای راهنمایی سایر کاربران در فرآیند است.
بازگشت به فروشگاه
09131095079
موبایل*
کد دریافت شده را وارد کنید*
رمز عبور جدید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد

نام و نام خانوادگی
موبایل*
پسورد*
کد ملی
ایمیل
کد دریافت شده را وارد کنید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد