مدرسه چهار باغ یکی از بناهای تاریخی شهر زیبای اصفهان
جمع بندی:اصفهان، شهر باستانی و مهد هنر و معماری کشور ایران است. این شهر در زمان سلسلههای مختلف کانون توجه بوده و در این دورانها آثار و بناهای بسیاری را با معماریهای باشکوهی در دل خود جای داده است. یکی از این معماریهای شگفت انگیز، مدرسه چهارباغ است.
مدرسه چهارباغ اصفهان
مدرسه چهارباغ اصفهان گنجینهای از انواع کاشی کاری مانند کاشی هفت رنگ، معرق، گره چینی، پیلی و معقلی است. قلمزنیهای درب اصلی مدرسه با طلا و نقره انجام شده و در دو طرف آن اشعاری با خط نستعلیق نوشته و سردر نیز با کاشیهای فیروزهای تزیین شده است و 17 طاق نیز در اطراف این درب خودنمایی میکنند. مدرسه چهارباغ دارای ایوانها و حجرههایی است که به حیاط و باغی پوشیده از درختان چنار کهنسال که جوی آب زلالی نیز از وسط آن میگذرد، میرسد. مدرسه سلطانی ۱۴۲ حجره دارد که مخصوص سکونت طلاب بوده است. این حجرهها با نقشههایی مشابه و همه از یک اتاق نشیمن در قسمت جلو، صندوقخانه در عقب و قسمتی به نام بالا خانه ساخته شدهاند.
مدرسه چهارباغ که به مدرسه سلطانی و مدرسه مادرشاه نیز معروف است، آخرین بنای قدیمی از سلسله صفویان است که در ضلع شرقی خیابان چهارباغ و در دوره شاه سلطان حسین برای تعلیم و آموزش طلاب علوم دینی ساخته میشود. این بنای تاریخی در دوران صفویان هم به عنوان مدرسه و هم به عنوان مسجد برای برگزاری بعضی از جشن ها و مراسم مذهبی مورد استفاده قرار میگرفت.علت انتخاب نامهای این مدرسه بدین گونه است؛ مدرسه چهارباغ به دلیل قرار گرفتن در خیابان چهارباغ اصفهان، مدرسه سلطانی به علت ساخته شدن در دوران شاه سلطان حسین صفوی و به این دلیل به مدرسه مادرشاه معروف است زیرا مادر شاه سلطان حسین بناهای اطراف این مدرسه مثل سرای فتحیه و بازار شاهی را وقف آن کرده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این مدرسه به مدرسه امام صادق تغییر نام یافت.ساخت مدرسه چهارباغ سال ۱۱۱۶ شروع و سال ۱۱۲۶ تمام میشود. شاه سلطان حسین سال ۱۱۱۸، محمدباقر خاتون آبادی را به عنوان یکی از مدرسین آن انتخاب میکند اما افتتاح رسمی مدرسه سلطانی سال ۱۱۲۲ در مراسمی باشکوه با حضور شاه سلطان حسین و جمعی از علما، امرا و مشاهیر به طور رسمی انجام میشود.
امتیاز بدهید
کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید