راهنمای جامع انواع اتاق‌های هتل و اصطلاحات آن‌ها (Room Type In Hotel)

آشنایی با انواع اتاق‌های هتل و اصطلاحات آنها

تا به حال به نام اتاق های هتل دقت کرده‌اید؟ همه ما این موضوع را تجربه کرده‌ایم؛ تصور کنید برای یک قرار کاری، یک قرار دوستانه یا یک دورهمی ساده به یک کافی‌شاپ دعوت شده‌اید. تا به اینجای کار همه چیز خوب است، ولی وقتی پیش‌خدمت منوی کافه را روبروی شما قرار می‌دهد، با فهرست بلندبالایی از اسامی عجیب‌وغریب خوراکی و نوشیدنی روبرو می‌شوید و هیچ دیدی ندارید که حتی نوشیدنی هستند یا خوردنی؛ بنابراین یکی را به‌صورت تصادفی یا موردی را که اسم جذاب‌تری دارد سفارش می‌دهید و دعا می‌کنید که خوب باشد. داستان رزرو هتل هم دقیقا همین‌طور است؛ شما با خانواده، دوستان یا همسرتان از مدت‌ها قبل برای هفته‌ای که چند روز تعطیلی پشت سر هم دارد برنامه‌ریزی می‌کنید، ولی وقتی که به صفحه هتل مورد نظرتان می‌رسید، با یک سری اصطلاحات عجیب در بخش اتاق های هتل مواجه می‌شوید که معنی واضح و مشخصی ندارند. اصطلاحاتی مثل تخت تویین یا اتاق کابانا یا اتاق تریپل که اتفاقا هرکدامشان قیمت‌های مختلفی هم دارند.

البته که مثل داستان کافی‌شاپ، یک سری از این اسم‌ها توسط خود هتل انتخاب شدند و نمی‌توانید آن را در دایره کلمات اصطلاحات گردشگری پیدا کنید، ولی بیشتر این اصطلاحات معنی خاصی دارند که در ادامه می‌خواهیم به توضیح آن‌ها و تعریف انواع اتاق های هتل بپردازیم. با خان سفر همراه باشید.

1-اتاق تک نفره یا سینگل (Single Room)

اتاق تک نفره یا سینگل

همان‌طور که نام این نوع اتاق هتل نشان می‌دهد، برای یک نفر طراحی شده است. اتاق سینگل معمولا یک تخت‌خواب یک نفره دارد و فضای آن بین ۳۷ تا ۴۵ متر مربع است. امکانات اتاق یک نفره به تعداد ستاره‌های هتل بستگی دارد و می‌تواند تلویزیون، یخچال، حمام و سرویس بهداشتی را هم شامل شود. در هتل‌ها زمانی که با علامت اختصاری SGL رو به رو شدید، منظور اتاق تک‌ نفره یا سینگل است.

شاید جالب باشد بدانید که اتاق تک‌نفره در بعضی از هتل‌ها قیمت معمولا بیشتری نسبت به اتاق‌های دو نفره و حتی سه نفره دارند چرا که یک سری از سرویس‌های ویژه تنها متعلق به اتاق‌های تک نفره است.  معمولا تخت‌هایی که در اتاق تک نفره استفاده می‌شود باید کوچک باشد اما در بعضی از هتل‌ها از تخت‌های سایز کینگ نیز استفاده می‌شود. اتاق تک نفره یکی از پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین اتاق‌ های هتل محسوب می‌شود.

2-اتاق دو نفره دبل (Double Room)

اتاق دو نفره دبل

همانطور که از اسمش نیز پیداست، اتاق دونفره می‌تواند دو فرد را به خوبی اسکان دهد. البته باید در نظر داشت که اتاق دونفره خودش به دو دسته تقسیم می‌شود که اولی اتاق دبل است و دومی اتاق تویین. اما فرق بین این دو چیست؟

اتاق دبل به اتاقی می‌گویند که داخل آن یک تخت بزرگ دونفره قرار دارد که به هم چسبیده‌اند و بیشتر مخاطبان این تخت‌ها زوج‌های خانوادگی هستند. بعضی‌ها تصور می‌کنند که با رزرو اتاق دونفره با تختی بزرگ‌تر رو به رو خواهند شد که این تصمیم‌گیری اشتباه است چرا که هتل‌ها معمولا اتاق‌های تک‌نفره با تخت سایز کینگ دارند اما برای اتاق دونفره تقریبا باید دوبرابر هزینه تعیین شده را بپردازید

3-اتاق دو نفره توئین (Twin Room)

 اتاق دو نفره تویین

اتاق تویین اما اتاقی است که در آن دو تخت مجزا قرار دارد که می‌توانید به راحتی با رزرو آن دو تخت راحت و تقریبا بزرگ به دست آورید و از آن استفاده کنید. تخت‌ها تک‌نفره هستند اما معمولا اتاق تویین با تخت‌های سایز کینگ وجود ندارند.

فکر کنم این موضوع کاملا واضح باشد که با رزرو اتاق دونفره تمامی وسایل داخل اتاق به اندازه دونفر به شما تحویل داده می‌شود.  اتاق دونفره نیز از مهم‌ترین اتاق های هتل است.

اتاق تویین هتل مارینا کیش

4-اتاقهای سه نفره ( Tirple Room)

اتاق‌ های سه نفره

اتاق سه نفره نیز مانند گزینه‌های قبلی است و برای ۳ نفر ساخته شده است. البته این اتاق‌ها تفاوتی با دو اتاق قبلی دارد و آن‌هم به خاطر تعداد تختشان است. این اتاق‌ها به دو نوع ظاهر می‌شوند که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد.

یکی از مدل‌های اتاق سه نفره به این شکل است که سه تخت مجزا برای هر شخص در نظر گرفته شده و در این اتاق بزرگ قرار می‌گیرد. در بعضی از هتل‌ها حتی دو عدد سرویس بهداشتی قرار دارد که به اندازه کافی بتواند نیازهای بهداشتی افراد را برطرف کند.

مدل دیگر این اتاق‌ها به این شکل است که یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره قرار دارد که معمولا این گزینه خیلی برای خانواده‌های سه نفره کارآمد است و در بین خانواده‌ها این مورد بسیار محبوبیت بیشتری دارد.

اتاق‌های سه نفره معمولا سایز بزرگی دارند و قیمتشان نسبت به اتاق‌های دیگر بیشتر است.

5-اتاقهای چهارنفره  (Quad Room)

اتاق‌های چهارنفره

اتاق‌های چهارنفره نیز به شکل اتاق‌های بالاست اما تفاوت‌هایی نیز دارد. یکی از این تفاوت‌ها سایز این اتاق است که بسیار بزرگ‌تر از بقیه اتاق‌هاست. سایز اتاق‌های چهارنفره انقدر بزرگ است که معمولا خیلی از هتل‌ها آن را به صرفه نمی‌دانند و از آن استفاده نمی‌کنند.

تخت‌های این اتاق هتل به دو شکل ۲ تخت دو نفره و چهار تخت تک نفره موجود است که بستگی به انتخاب خانواده‌ها دارد اما معمولا برای ارزان‌تر شدن هزینه معمولا از دو تخت بزرگ استفاده می‌شود. هر چند اتاق چهارنفره از کم‌استفاده‌ترین اتاق های هتل است. 

6-سوئیت(Suite)

سوییت

شاید کامل‌ترین نوع از بین اتاق های هتل، همین سوییت باشد؛ دلیل اصلی آن هم امکاناتی است که ارائه می‌دهد. علاوه بر این که سوییت‌ها چندین اتاق را شامل می‌شوند و در کنار این اتاق‌ها کلی امکانات رفاهی دارند که خانواده‌ها با آرامش می‌توانند مانند یک خانه کامل به آن نگاه کنند و به راحتی در مسافرت‌ها خود در آن استراحت کنند.

البته باید اشاره کرد که سوییت‌ها به چند دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. سوییت‌ها می‌توانند بسیار کوچک باشند که به آن‌ها سوییت مینی می‌گویند. سوییت‌های معمولی نیز وجود دارند که سایز این اتاق‌ها معمولی است و دیگر طبقه دوم ندارند. سوییت‌های دوبلکس نیز دارای یک طبقه بالایی نیز هستند که حمام و دیگر امکانات رفاهی و تفریحی در این طبقه دارند.

7-اتاق کابانا(Cabana Room)

 اتاق کابانا(Cabana Room)

اتاق های کابانا از لوکس‌ترین اتاق های هتل هستند که معمولا کمتر از ۳۰ متر نمی‌شوند.  این اتاق‌ها همیشه در طبقه همکف قرار دارند و دلیل اصلی آن هم این است که در این اتاق‌ها یک استخر قرار گرفته است که این اتاق را به یکی از گران‌قیمت‌ترین‌ اتاق‌های هتل بدل می‌کنند. این اتاق‌ها بیشتر به خاطر ماهیت استخردارشان است که محبوبیت دارند و معمولا اتاق‌ها به اندازه سوییت‌های گران‌قیمت لوکس نیستند و تنها المان لوکس این اتاق‌ها همین استخرهایشان است. البته در ایران تمام اتاق‌هایی که با نام کابانا نام‌گذاری شده‌اند حتما دارای استخر نیستند. اتاق‌های واقع در طبقه هم‌کف که دسترسی مستقیم به استخر داشته یا خارج از محوطه هتل قرار داشته و دارای متراژ بالاتر هستند نیز بعضا کابانا نام گذاری می‌شوند.

یکی از هتل‌هایی که دارای اتاق کابانا است هتل داریوش کیش است. واحدهای کابانا هتل داریوش در محوطه این هتل واقع شده است. بعضی از آن‌ها رو به دریا و برخی هم دارای حمام واقع در تراس هستند.

8- اتاق کانکت یا متصل (Connected Room)

اتاق کانکت یا متصل (Connected Room)

یکی از اتاق‌های مناسب برای خانواده‌ها، اتاق کانکت است. این اتاق ها معمولا شامل یک اتاق بزرگ هستند که توسط یک دیوار و یک در به اتاقی کوچک‌تر متصل هستند. اهمیتی که این اتاق‌ها برای خانواده‌ها دارند این است که می‌توانند اتاق پدر و مادر را از اتاق فرزندان جدا کنند و مانند یک خانه عادی با آن رفتار کنید. داخل هر کدام از این اتاق‌ها تخت خواب‌هایی وجود دارند که اعضای خانواده بتوانند به راحتی در آن‌ها استراحت کنند.

این اتاق یکی از محبوب‌ترین‌ها بین اتاق های هتل و خانواده‌هاست.

9- ویلا (Vila)

ویلا

از لوکس‌ترین و مجهزترین اتاق‌های یک هتل، ویلا است که البته در هتل‌های مختلف، انوع و مدل‌های مختلفی دارد که بسته به نوع نیازمندی و سلیقه و بودجه می‌توانید ویلاهای مختلفی را اجاره و در آن اقامت کنید. مجهزترین ویلاهای لوکس که معمولا در هتل‌های پنج ستاره یافت می‌شوند شامل اتاق‌های خواب، فضای نشیمن، بالکن، استخر، جکوزی، سونا، حمام و سرویس بهداشتی هستند و درست مانند یک هتل مستقل لاکچری کارآمد هستند.

بعضی از ویلاها حتی به اتاق‌های مخصوص افراد معلول مجهز هستند که Room for Disabled نام دارند. از دیگر اتاق‌های ویژه‌ای که این مورد بسیار کم وجود دارد، اتاق مخصوص سیگار است که افراد سیگاری ساکن در این ویلاها با رفتن به این اتاق، فضای مناسبی برای سیگار کشیدن دارند و افراد غیرسیگاری نیز از خطر دود سیگار در امان هستند و با وجود قوانین ممنوعیت استعمال سیگار در هتل‌های مختلف، این مورد می‌تواند برای افرادی که عادت به سیگار کشیدن زیاد دارند بسیار مهم باشد.

10- آپارتمان (Apartment)

آپارتمان

برای سفرهای طولانی مدت، اتاق‌های آپارتمان بهترین گزینه‌های ممکن هستند. این اتاق ‌های هتل شامل اتاق خواب، نشیمن، مبلمان، حمام و سرویس بهداشتی که قیمت‌های کمتری نسبت به اتاق‌هایی مثل ویلاها دارند و به خاطر ماهیت کوچک اما کاربردیشان همیشه از انتخاب‌های مهم و ثابت افرادی هستند که به سفرهای کاری طولانی می‌روند و مجبورند پول زیادی را برای اقامت در مکان‌های مختلف خرج کنند.

این اتاق‌ها معمولا به خاطر متراژ پایینشان پذیرای افراد زیادی نیستند و اکثر این اتاق‌ها دونفره‌اند اما اتاق‌های آپارتمانی با متراژ بالا نیز وجود دارد که می‌توانید با رزرو آن‌ها تعداد افراد بیشتری را در این آپارتمان‌ها اسکان دهید.

11- سوئیت پرزیدنتال یا رویال (Presidential Suite)

سوئیت پرزیدنتال یا رویال (Presidential Suite)

بزرگترین، بهترین و لوکس‌ترین نوع سوییت، سوییت پرزیدنتال است که از ۸۰ تا ۳۵۰ متر است؛ البته مطمئن باشید که گران‌ترین نوع سوییت نیز همین سوییت‌های پرزیدنتال یا رویال است و حتی یک بار اقامت در این اتاق‌ها حس بسیار خوبی را به شما منتقل خواهد کرد.

این سوییت‌ها تفاوت بسیار ملموس و فاحشی نسبت به دیگر اتاق‌ها و سوییت‌های هتل دارند و از جمله نکات ویژه راجع به این اتاق‌ها می‌توان به دکوراسیون ویژه، مینی‌بار، پیشخدمت شخصی، استخر سر باز، تخت‌خواب‌های کینگ سایز و … اشاره کرد که زندگی در این سوییت و اتاق‌ها را بسیار ویژه، جذاب و به یادماندنی خواهند کرد.

12-اتاق هتل فرودگاه(Airport Hotel Room)

اتاق هتل فرودگاه

این هتل‌ها و اتاق‌ها داخل یا در نزدیکی فرودگاه قرار دارند و معمولا برای مواردی هستند که پرواز‌های هواپیما تاخیر افتاده و یا مسافران یک فرودگاه به این هتل‌ها مراجعه می‌کنند تا به پروازشان به موقع برسند و مجبور نباشند که برای رسیدن به فرودگاه مقصد زیادی را طی کنند. از آنجا که خیلی از مواقع پرواز‌ها در ایران با تاخیر مواجه می‌شوند، این هتل‌ها بازدیدکنندگان زیادی در ایران دارند.

به طور کلی، عناصر سازنده این هتل‌ها تفاوتی با دیگر هتل‌ها ندارد و تنها فرق آن، نزدیک بودن موقعیت جبری این هتل‌ها با فرودگاه است و به همین دلیل به این هتل‌ها، هتل فرودگاه می‌گویند. دو هتل ایبیس و هتل نووتل تهران از هتل‌های فرودگاهی ایران بوده که در تزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره) قرار گرفته‌ دارند.

13- فیستا سوئیت(Fista Suite)

فیستا سوییت

این مدل اتاق در طی چند سال اخیر در ایران طرفدار بیشتری پیدا کرده است یا بهتر است بگوییم که در طی چند سال اخیر  این مدل اتاق‌ها در ایران ساخته شده‌اند که معمولا مناسب عروسی‌های گران قیمت و مفصل هستند. این اتاق‌ها به تالارهای پذیرایی گفته می‌شوند که معمولا به اتاق مخصوص عروس و داماد ختم می‌شوند.

این مدل اتاق‌‌ها نه تنها در ایران بسیار کمیاب هستند، بلکه قیمت بسیار زیادی در مقابل دیگر اتاق‌های هتل دارد که البته نمونه‌های خارق‌العاده‌ای در ایران ساخته شده است. یک سری از فیستا سوییت‌ها چندین اتاق دیگر را در خود جای داده‌اند تا بتوانند افراد بیشتری را در خود جای دهند.

14- سوئیت دوبلکس (Duplex suite)

سوئیت دوبلکس Duplex suite

این سوییت‌ها ساختاری مشابه با سوییت‌اهی عادی دارند و کاراییشان تقریبا یک شکل است اما تفاوت ظاهری و پیچیده بسیار مهمی دارند. عناصر سازنده‌ای همچون حال، پذیرایی و آشپزخانه در یک طبقه قرار گرفته اما اتاق‌های خواب توسط پله‌ای رو به طبقه بالا از یک‌دیگر جدا می‌شوند.

بقیه موارد سوییت فرق چندانی با اتاق‌های سوییت ذکر شده در بالا ندارد؛ البته قیمت این سوییت‌ها نسبت به سوییت‌های دیگر تفاوت فاحشی دارد و در دسته اتاق‌های لاکچری هتل قرار می‌گیرد. در ایران نیز تنوع زیاد و جذابی از سوییت‌های دوپلکس داریم.

15-استودیو(studio)

استودیو

اگر فردی هستید که مدام در حال سفرهای کاری هستید و از اتاق‌ های هتل صرفا به دنبال مکانی هستید که بتوانید قبل از جلسه‌های کاری خود مدتی در آن استراحت کنید و زیاد دور و اطرافتان را شلوغ نکنید، قطعا اتاق‌های استودیو بهترین گزینه برای شما هستند.

اتاق‌ های هتل استودیو کوچک هستند اما بعضی از آن‌ها حتی آشپزخانه را در خود جای می‌دهند. این اتاق‌ها برای خوش‌گذرانی حین سفر مناسب نیستند و کاملا برای مسافرت‌های کاری ساخته شده‌اند.

16- سوئیت اداری(Office Suite)

سوییت اداری

این سوییت‌ها مناسب افرادی است که در مسافرت‌هایشان نیز باید مشغول به کار باشند و سوییت اداری بهترین گزینه ممکن برای این افراد است. سوییت اداری با این که متراژ کمتری نسبت به دیگر سوییت‌ها دارد اما داخل خود انواع تجهیزات کاری و اداری مانند میز، صندلی، اینترنت، کامپیوتر،  خط ثابت تلفن و … دارد که بر اساس سلیقه خود می‌توانید شخصی‌سازی کنید.

سوییت‌های اداری نیز انواع مختلفی دارد و با پرداختن قیمت بیشتر، می‌توانید سوییت‌های بهتری را به دست آورید و حتی بعضی از این سوییت‌ها چندنفره هستند و می‌توانید در طی مسافرت کاری چندنفره‌تان به خوبی با این اتاق‌ها تعامل ایجاد کنید. امکانات سوییت اداری را می‌توان در پرزیدنتال هتل اسپیناس پالاس تهران مشاهده کرد.

اصطلاحات رایج

مواردی وجود دارد که در زمینه اتاق‌های هتل حتما باید آن را بدانید. در ادامه به مرور این نکات خواهیم پرداخت.

  1. تخت دبل و اتاق دبل با تخت تویین و اتاق تویین در هتل تفاوت دارند. فرق اتاق دبل با تویین به نوع تخت بستگی دارد. به این شکل که تخت تویین دو تخت جداگانه هستند که هر کدام یک نفر را پوشش می‌دهند و تخت‌های دبل همانطور که از اسمش پیداست دو نفر را همزمان پشتیبانی می‌کند. پس اگر از خود پرسیدید که اتاق دبل یعنی چه‌ ،تنها یاد یک تخت دونفره بیافتید.
  2. اگر تعداد افراد خانواده شما از حدی بیشتر باشد، می‌توانید با پرداخت مبلغ بیشتری، کاناپه تخت‌خواب‌شو و بالش اضافه‌ای دریافت کنید که البته باید اشاره کرد این موضوع به رسید مالی اضافه خواهد شد.
  3. اگر صاحب فرزند کوچکی هستید، هتل‌ها موظف هستند که تخت‌هایی مخصوص این کودکان در اختیارتان قرار دهند تا بتوانید جایی مناسب برای فرزندان دلبند خود داشته باشید.

آشنایی با انواع اتاق‌های هتل و اصطلاحات آنها

0 رتبه
0 نظر

امتیاز بدهید

کاربر گرامی با اشتراک نظرات ما را بهبود عملکرد یاری دهید
  • لازم است محتوای ارسالی منطبق برعرف و شئونات جامعه و با بیانی رسمی و عاری از لحن تند، تمسخرو توهین باشد.
  • از ارسال لینک‌ سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی نظیر شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.
  • در نظر داشته باشید هدف نهایی از ارائه‌ی نظر درباره‌ی مطالب ارائه‌ی اطلاعات مشخص و مفید برای راهنمایی سایر کاربران در فرآیند است.
بازگشت به فروشگاه
09131095079
موبایل*
کد دریافت شده را وارد کنید*
رمز عبور جدید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد

نام و نام خانوادگی
موبایل*
پسورد*
کد ملی
ایمیل
کد دریافت شده را وارد کنید*

کد تایید دریافت نکردید ؟ دریافت مجدد